Skocz do zawartości

Kurs elektroniki II - #13 - QUIZ, podsumowanie

Pomocna odpowiedź

• 8 miesiące później...

Serdecznie dzięki za ten kurs, świetna robota. Teraz na tapetę idzie kurs Techniki Cyfrowej 😄 

Uwagi na gorąco:

- przydałby się kurs Elektronika III, jednak ma się wrażenie, że wiele pojęć zostało pominiętych, poza tym przydałyby się dokładniejsze wyjaśnienia różnych zjawisk i jak przepływa prąd itp (wiele razy w kursach I/II było co najwyżej wspomnienie o jakimś temacie)

- przydałby się kurs z projektowania układów - gdyby nie gotowe układy, to za nic bym nie wiedział jak wiele elementów podłączyć (lub by mi to zajmowało sto lat). fajnie jakby kurs opierał się na zadaniu zbudowania czegoś i następnie rozważaniach krok po kroku jakie dobrać elementy i dlaczego (wiele było na ten temat ciekawych wzmianek podczas kursu, ale to kropla w morzu)

Pozdrawiam!

• Lubię! 1
  • 1 miesiąc później...

Super, właśnie zakończyłem drugą część kursu podataw elektroniki. Lekcje były bardzo dobrze prowadzone a każde zagadnienie objaśnione w sposób łatwy do przyswojenia za co jestem bardzo wdzięczny 🙂 !!! Nie zatrzymuje się i lecę dalej gdyż czuje że świat elektroniki dopiero się przede mną otwiera 😄

Pozdrawiam wszystkich pasjonatów

• Lubię! 1
  • 3 miesiące później...

Trochę mi zajęło czasu zrobienie tego kursu po ukończeniu pierwszego (zrobiłem sobie też przypomnienie z pierwszego kursu), ale tematy były na tyle jasno opisane, że nie miałem większych problemów ze zrozumieniem poruszanych zagadnień.

To co na pewno mi się podobało, to układy, które można było zbudować w trakcie kursu. W końcu coś się ruszało, coś ładowało smartfona, było ciekawie.

Naprawdę bardzo fajnie, że istnieje coś takiego w Polskim internecie. Teraz czas na kurs techniki cyfrowej, a potem Arduino. 🙂

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...