Skocz do zawartości

Wątek zbiorczy: powitania użytkowników

Pomocna odpowiedź

Witam wszystkich,

Mam na imię Przemek, moja obecność tutaj to efekt lektury kursu RPi. Do tematu malinki podchodziłem już kilkukrotnie, ale nie byłem do końca przekonany czy to dla mnie. Kurs mnie przekonał 😀

Pozdrawiam

Przemek

• Lubię! 1

@TomaszZ1975 Cześć Tomku, witam Cię na forum 🙂 Z Twoimi zainteresowaniami trafiłeś w dobre miejsce!

@Oskar21 Cześć Oskarze, witam ma naszym forum 🙂 wszystko w swoim czasie, jak ze wszystkim czego trzeba się nauczyć - nie od razu Rzym zbudowano. 😄 

@kacpersowinski Cześć Kacprze, również miło mi Cię przywitać na naszym forum. Arduino to ciekawy temat, powodzenia w nauce! 🙂 

@Chikito Witam serdecznie na forum 🙂 zatem powodzenia w nauce, w razie problemów pytaj na forum 🙂 

@PKpeszka Cześć Przemku! To miło czytać że znalazłeś motywację w kursie, powodzenia w nauce, RPi to bardzo bogaty temat 🙂 

• Lubię! 1

Witam wszystkich serdecznie 😉

Dzięki akualnej pandemii znalazłem w końcu wolny czas na poszerzenie swojej wiedzy w zakresie elektryki i elektroniki. Zajmuje się tym "hobbistycznie" i ciesze się, że wybrałem pierwsze kroki właśnie kurs FORBOT 🙂 Życzę wszystkim samych sukcesów! 🙂

Bartek, informatyk. Kraków

• Lubię! 1

Dzień dobry, jestem Przemo, zupełnie nowy i absolutnie zielony - do tego z wykształcenia humanista 🙂 .... ale zaczynam tą przygodę (Arduino .....). Pozdrawiam Wszystkich serdecznie.

• Lubię! 1
(edytowany)

@PrzemoPiotr Witam na forum 🙂 Fajnie że zająłeś się nowym hobby. Może jesteś renesansowym humanistą 😉 oni maczali palce we wszystkim więc nic nie stoi na przeszkodzie abyś spróbował trochę elektroniki.

Edytowano przez Gieneq
  • Lubię! 1
(edytowany)

Witam,

jestem Stefan, na co dzień zajmuje się różnymi aspektami fizyki teoretycznej, symulacjami, programowaniem, ale pierwsze kroki w elektronice zaszczepili we mnie już jakiś czas temu moi najbliżsi. Były też momenty, kiedy zajmowałem się programowaniem mikrokontrolerów, ale nie były to skomplikowane projekty. A i w liceum bardzo miło wspominam opiekunów koła krótkofalowców. Okazuje się, że całkiem niespodziewanie mój chrześniak wykazuje zainteresowanie elektroniką i wstępnie myślałem, że materiały będą świetną ścieżką dla niego. Wygląda jednak na to, że mi również dobrze zrobi przerobienie tego kursu, żeby trochę odkurzyć szare komórki i usystematyzować wiedzę. Obecnie nie mam szczególnie wybranego projektu, ale wykorzystując RPi lub BPi chciałbym kiedyś przeprowadzić analizę mojego zawieszenia w samochodzie osobowym, niestety defekt jest zauważalny jedynie w trakcie jazdy poza miastem. Chwilowo mam jedynie ideę, żeby zarejestrować drgania w kilku wybranych miejscach zawieszenia.

Pozdrawiam wszystkich serdecznie.

Edytowano przez ststag
  • Lubię! 1
6 godzin temu, Gieneq napisał:

@PrzemoPiotr Witam na forum 🙂 Fajnie że zająłeś się nowym hobby. Może jesteś renesansowym humanistą 😉 oni maczali palce we wszystkim więc nic nie stoi na przeszkodzie abyś spróbował trochę elektroniki.

...tak czasami się czuję - zbyt wiele w głowie 🙂 w jednej chwili 🙂

• Lubię! 1

Witam Administracje i Użytkowników! 🙂

Mam na imię Bartek, pochodzę z Poznania, mam 25 lat i jestem inżynierem. W wolnym czasie między innymi zajmuję się elektroniką i programowaniem na platformę Android (język Java).

W niedalekiej przyszłość i chciałbym rozpocząć przygodę z Arduino.

Pozdrawiam!

• Lubię! 1

@ststag cześć Stefan, witam na forum 🙂 Ciesz się, że nasze kursy są dla Ciebie ciekawe - powodzenia w eksperymentach z elektroniką. Nie wiem ile lat ma chrześniak, ale jeśli jest młodszym adeptem elektroniki to koniecznie sprawdźcie kurs micro:bita.

@DeHbih witam na forum 🙂

@bukston cześć Bartek, witam na forum i zachęcam do stałej aktywności. Arduino to dobry plan na dalszą naukę, na pewno będziesz zadowolony 😉

• Lubię! 2

Witam, z tej strony Krzysiek. Mam 35 lat. Od 14 lat pracuję w branży IT, przeszedłem przez szereg stanowisk od serwisanta/montera komputerów, przez obsługę klienta, kończąc jako product manager od notebooków i monitorów. Od lat chciałem się zająć tematyką techniczną, nt. budowy, np. karty graficznej oraz ogólnie o podstawach elektroniki jak to wszystko się odbywa, że dane urządzenia działa itd. Kurs Forbota znalazłem na FB jako post proponowany - kliknąłem, zacząłem czytać i stwierdziłem, że sposób przekazywania wiedzy (prostota) powinny spowodować, że nawet ja zacznę wreszcie coś rozumieć. Do tej pory była to tematyka przed którą broniłem się rękami i nogami, jednak wierzę, że przyjemny i zrozumiały kurs Forbota podstawy elektroniki sprawi, że być może zainteresuje się także innymi kursami dla bardziej zaawansowanych 😀

• Lubię! 1

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...