Skocz do zawartości

Wątek zbiorczy: powitania użytkowników

Pomocna odpowiedź

(edytowany)

Cześć Wszystkim!

Mam na imię Piotrek i na co dzień programuję w Javale, ale w zeszłym roku wpadł mi do głowy pomysł, żeby zbudować drukarkę 3D i potrzebuję się douczyć elektroniki, żeby być w stanie sobie podłączyć np. dodatkowe termistory (przez Pi) 🙂 

Edytowano przez piotrkmiotczyk
  • Lubię! 1

Witajcie. Mam na imię Eryk, mam 17 lat, jestem na kierunku technik mechanizacji i Agrotroniki rolnictwa i mieszkam w Wielkopolsce.

Elektronika inspirowała mnie ale nie było okazji aby ja zrozumieć. Moją pasją jest lotnictwo i nauki ścisłe. Mam nadzieję że wraz z kursami zrozumiem ją jak najlepiej. Życzę wszystkim nie tylko miłej nauki ale też wspaniałej zabawy.

• Lubię! 2

@piotrkmiotczyk witam Piotrze na naszym forum 🙂 budowa drukarki 3D to spore zadanie, powodzenia!

@Eriano witam Eryku 🙂 dobrze, że masz pasję i mam nadzieję, że znajdzie się czas na jej spełnianie.

11 godzin temu, Eriano napisał:

Życzę wszystkim nie tylko miłej nauki ale też wspaniałej zabawy.

Dziękujemy 🙂 

Witam wszystkich 🙂
Właśnie rozpoczynam kurs arduino i w głowie mam ambitny plan (jak dla mnie) budowy modułu bezpieczeństwa który będzie czuwał nad małym magazynem energii zbudowanym z ogniw li-ion 18650. Trzymajcie kciuki żebym to ogarną i zrealizował postawione sobie plany 😉
Pozdrawiam wszystkich 🖐️

• Lubię! 1

Cześć, Mam na imię Wojtek, staż pracy 4 lata jako elektryk w dziale UR, pozniej 2 lata jako automatyk, obecnie pracuję jako specjalista ds sterowników oźe (m.in zwiększanie poziomu autokonsumpcji z instalacji pv). Z wykształcenia jestem technikiem elektronikiem, obecnie na ostatnim semestrze studiów inż automatyka i robotyka.

Bardzo interesuje mnie temat coraz bardziej popularnego IoT. Chciałbym na tym forum przyjrzeć się temu zagadnieniu.

W mojej głowie pojawił się ciekawy projekt, w związku którym mam kilka pytań 🙂 Jednak najpierw poszukam podobnych wątków, pozbieram informacje. Z tego co widzę forum jest bardzo bogate zarówno w wiedzę jak i bazę projektową.

W ubiegłym roku wykonałem na zlecenie żony system nawadniania ogródka, które świetnie się sprawdził. Teraz mam na tapecie system monitorujący jakość powietrza. 

Miło poznać i do zobaczenia na forum 🙂

• Lubię! 2

Witam Wszystkich Forumowiczów ładnie 🙂

Mam na imię Tomek, z wykształcenia elektryk, ale od lat niepraktykujący (życie wymyśliło inne scenariusze 😉  ).

Ostatnio wracam do starych zainteresowań techniką, przede wszystkim elektroniką audio.

Parę projektów z gotowych kitów DIY już popełniłem, przyszedł czas trochę się rozwinąć i dopracować wiedzę podstawową. Na studiach z programowaniem szło mi w miarę nieźle, postawiłem więc zacząć od Arduino, potem pewnie przerobię Podstawy elektroniki.

Na razie chyba nie bardzo mam się czym dzielić; będę raczej pytał i słuchał innych.

Życzę Wszystkim dużo radochy, jaką dają własnoręcznie wykonane, działające projekty, choćby te najprostsze, ale swoje 🙂  🤗

• Lubię! 1

Witam wszystkich fanów majsterkowania! Jestem Adam, mam 23 lata i pracuję jako programista. Stwierdziłem, że czas 'ożywić' oprogramowanie, które na co dzień piszę, dlatego zdecydowałem się na wykonanie pierwszego kursu elektorniki. A nóż mi się spodoba 😉

• Lubię! 1

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...