Skocz do zawartości

Wątek zbiorczy: powitania użytkowników

Pomocna odpowiedź

Cześć,

Mam na imię Andrzej, 43 lata mi już minęły. Amatorsko programuję w C++ i Pythonie, ale mam ochotę poznać elektronikę, Arduino i Raspberry, wejść w temat dronów. Może a nuż uda mi się tą wiedzę jeszcze użyć zawodowo, chyba nie jest jeszcze za późno..

• Lubię! 2

@and_r witam na forum 🙂 Pewnie, że nie jest za późno. Życzę udanych eksperymentów z elektroniką w praktyce i zachęcam do stałej aktywności na forum.

• 2 tygodnie później...

Cześć wszystkim😀

Z tej strony Paweł! 

Co tu dużo o mnie mówić, 30 lat na karku, zainteresowania wszelkie techniczne. 

Można uznać że specjalizacja elektromechanika plus obróbka metali.  

Głównie działam przy naprawach w przemyśle i agd choć obecnie agd już o wiele mniej. 

• Lubię! 2

Witam wszystkich serdecznie, z nudów postanowiłem nauczyć się czegoś przydatnego dlatego zakupiłem kurs podstaw elektroniki, jestem totalnie zielony w tym temacie ale mam nadzieje że nauka da mi sporo frajdy 😉 Pozdrawiam

• Lubię! 2
(edytowany)

Hejka, nazywam się Szymon, lat 19 i pomyślałem, że zainteresowanie się nawet podstawową elektroniką może być fajną zabawą, dlatego jestem :3

Edytowano przez Shmeun
  • Lubię! 2

@Bober33 witam na forum 🙂

@bambus1121 cześć Paweł, witam na Forbocie i zachęcam do stałej aktywności na forum.

@adamek12 witam na forum! Mam nadzieję, że nasze materiały będą przydatne. W razie problemów pytajcie śmiało na forum 🙂 

@Sekoko73 cześć Sebastian, witam na forum. Mam nadzieję, że nasze materiały będą pomocne 🙂

@jahuzi98 witam na Forbocie. Elektronika to ciekawe hobby, mam nadzieję, że się wciągniesz - powodzenia!

@Shmeun cześć Szymon, witam na forum. W razie problemów pytaj śmiało 🚀

Dzień dobry 🙂

Zestaw kursowy STM32L4 właśnie odebrany z paczkomatu. Ostatecznie zdecydowałem się na zestaw, choć rozważałem zakup osobno wybranej płytki i wybranych elementów. Szkoda, że w czasach mojej młodości nie było takich zabawek. Jedyne miejsca, gdzie na początku lat 90-ych można było (a nawet w ramach studiów trzeba było) zetknąć się praktycznie z tą dziedziną to były laboratoria na wydziałach elektroniki/informatyki politechnik.

Proszę spodziewać się nietrywialnych pytań na forum 🙂

• Lubię! 1
Dnia 3.04.2018 o 21:40, Treker napisał:

Na licznych forach istnieje tradycja witania się nowych użytkowników z aktualnymi członkami społeczności. Ostatnio na Forbocie pojawia się coraz więcej nowych osób - głównie za sprawą naszych kursów elektroniki. W związku z tym zakładam oficjalny temat do takich powitań. Na pewno takie miejsce sprawi, że nasza społeczność będzie jeszcze lepsza 😉

Jesteś nowym użytkownikiem?

Jeśli chcesz możesz się przywitać z innymi. Napisz czym się zajmujesz, skąd zainteresowanie elektroniką. Nad czym teraz pracujesz itd.

Witam.    Mam na imię Adam trafiłem tu dzięki  reklamie znam się  trochę na elektryce a teraz chciałbym poszerzyć swoje umiejętności o elektronikę.  Dziękuję  za przyjęcie i myślę że uda mi się  dzięki Waszej pomocy osiągnąć swój cel .Pozdrawiam wszystkich

• Lubię! 2

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...