farmaceuta Grudzień 9, 2021 Udostępnij Grudzień 9, 2021 (edytowany) Nie widziałem tego schematu, ale chyba chodzi o to że R2 jest podłączony do minusa w celu wyłączenia mosfeta...a Ty musisz dostarczyć teraz plus na bramkę żeby zalaczyc...poprostu R2 dba o to żeby wyłączyć mosfeta... Już patrzyłem...no i dobrze jest R2 do minusa wyłącza a do plusa włącza... Edytowano Grudzień 9, 2021 przez farmaceuta 1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
jd123 Grudzień 10, 2021 Udostępnij Grudzień 10, 2021 Dzięki, wszystko jasne, myślałem, że to dwa różne układy a to jeden, tylko R2 służy do załączania i wyłączania układu. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
farmaceuta Grudzień 10, 2021 Udostępnij Grudzień 10, 2021 Tak...ale oczywiście do testów to ten R2 do masy na stałe a na bazę podajesz + z tym że w większości przypadków nie może to być napięcie wyższe niż 20v... Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Lilia Grudzień 21, 2021 Udostępnij Grudzień 21, 2021 Hej, wykonałam wszystkie projekty z tego kursu i wszystkie się udały, jednak w drugim z kogutem policyjnym miałam problem z podłączeniem kondensatorów, ponieważ na przykładowym obrazku nie jest dokładnie pokazane gdzie należy podłączy katodę i anodę kondensatora. Po za tym kurs jest bardzo dobry. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
Gieneq Grudzień 22, 2021 Udostępnij Grudzień 22, 2021 @Lilia minus jest tam gdzie paski na kondensatorze i tam gdzie nie ma plusa na symbolu 🙂 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pierunek Grudzień 26, 2021 Udostępnij Grudzień 26, 2021 Hej od siebie mogę dorzucić działający układ. może się przyda mimo gąszczu przewodòw 🙂 Ćwiczenie 1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
JediPadawan Styczeń 3, 2022 Udostępnij Styczeń 3, 2022 u mnie oba pierwsze nie wyszły... Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Zaworov Marzec 19, 2022 Udostępnij Marzec 19, 2022 O losie, ileż ja się z tym namęczyłem. Zmieniałem komponenty, majtałem wszystkim, skracałem nóżki żeby lepiej trzymało a i tak nie chcialo zadzialać... Podpiąłem też wszystko tak jak na przykładzie, choć przecież moje rozwiązania też powinny działać! 😞 W pierwszym przypadku w pewnym momencie podlaczylem przewody z bazy bezposrednio do minusa przy baterii zamiast stykac te dwa dodatkowe, czyli skrocilem drogę. Nagle zaczelo dzialac... Chcialem juz pisac i pytac dlaczego z dodatkowymi przewodami nie dziala, a i to... nagle zaczelo dzialac!! Heh. Nie ogarniam! W drugim przypadku podobnie. Wielokrotnie sie upewnialem, ze "to powinno dzialać!!". No i tutaj juz sprawa jasna - coś nie stykało. Pogmerałem i poszło. Lecz co się nawkurzałem to moje... Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Gieneq Marzec 21, 2022 Udostępnij Marzec 21, 2022 @Zaworov niestety te hobby ma to do siebie, że potrafi zająć mnóstwo czasu, a dojdzie się do tego że w ogóle działa, bo był gdzieś jakiś błąd. Przez weekend też działałem z jednym tematem i dopiero na drugi dzień udało mi się wyjść z próby doprowadzenia wszystkiego do stanu działania. Więc nie poddawaj się, takie przypadki na pewno będą i to jeszcze gorsze, ale pewnego dnia podłączysz coś i ze zdziwieniem stwierdzisz, że działa i to za pierwszym razem. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Zaworov Marzec 27, 2022 Udostępnij Marzec 27, 2022 Ok, co robię źle? Zrobiłem dwa przykłady z tranzystorem MOSFIT. Z tego co zrozumiałem to po odłączeniu bramki dioda powinna świecić. Jednak u mnie prąd między drenem a źródłem jest nieprzerwany. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Gieneq Marzec 28, 2022 Udostępnij Marzec 28, 2022 @Zaworov rozumiem, że odpinasz bramkę i co zostaje przy bramce? Bo jak nie ma tam nic, to będziesz miał przypadkowe wartości, możliwe że nawet tranzystor na skutek pojemności wejściowej bramki będzie dalej przewodzić. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Popularny post CoyotesPawRanch Kwiecień 19, 2022 Popularny post Udostępnij Kwiecień 19, 2022 O ile wiedzę z poprzednich lekcji chłonęłam jak gąbka, to przy tranzystorach zrobiło się nagle nieco trudniej. Musiałam przeczytać wszystko kilkakrotnie. Na szczęście nie stanęłam w miejscu, ale coś czuję, że spędzę nad tym tematem trochę więcej czasu, zanim przejdę dalej, do następnych części. Wszystkie układy udało mi się zbudować, odtwarzanie schematów na płytce stykowej nie sprawia mi problemów, a jeszcze dwa tygodnie temu były dla mnie czarną magią! Złożyłam multiwibrator astabilny, bardzo mi się to spodobało, bo to pierwszy układ z tego kursu, który wyraźnie "coś robi" i obserwacja jego działania to ogromna satysfakcja dla takiego żółtodzioba jak ja 😄 Niedługo trwało, zanim stwierdziłam, że trochę mi za wolno to wszystko miga. Intuicja podpowiadała mi, że to wina pojemności kondensatorów (220uF), więc dodałam po jednym kondensatorze szeregowo, zmniejszając pojemność dwukrotnie i rzeczywiście - częstotliwość migania diod wzrosła dwukrotnie (tak myślę, że dwukrotnie, nie sprawdzałam tego). Pokombinowałam też z kondensatorami różnej pojemności (z jednej strony 220uF, a z drugiej 1000uF, efekt był taki, jakiego się spodziewałam - jedna dioda świeciła się krócej, a druga dłużej, ale nadal migały na zmianę). Następnie postanowiłam zastąpić kondensatory elektrolityczne ceramicznymi. Stosując kondensatory 100nF diody nie migały wcale lub migały, ale przypuszczam, że po prostu ludzkie oko nie jest w stanie tego wychwycić. Powtórzyłam test stosując 400nF (po cztery kondensatory ceramiczne równolegle), ale efektu także nie udało się zaobserwować. W każdym razie ja bawię się świetnie 😉 3 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Popularny post Krawi92 Kwiecień 20, 2022 Popularny post Udostępnij Kwiecień 20, 2022 @CoyotesPawRanch zamiast wymieniać kondensatory możesz również bawić się zmiana rezystancji, zmniejszając lub ja zwiększając wpływasz na czas ładowania się kondensatorów. Możesz w szereg wrzucić potencjometr w roli rezystora nastawnego i płynnie regulować czas migania obu ledow. 4 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
fnx4 Maj 8, 2022 Udostępnij Maj 8, 2022 Czy w przykładzie schematu z MOSFETem rzeczywiście jest potrzebny ten rezystor 10k ? Przecież tam prąd nie płynie. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Gieneq Maj 12, 2022 Udostępnij Maj 12, 2022 @fnx4 w sumie nie jest potrzebny. Dołączenie sygnału napięciowego przez rezystor zazwyczaj jest podyktowany ochronie wejścia przed nadmiernym prądem. Tu jest dość bezpieczna sytuacja, ale w układach gdzie coś się przełącza przepływ prądu jest już duży. Podobne zjawisko objawia się przy overclockingu procesorów - większa częstotliwość > większe straty energii. 1 1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »