Skocz do zawartości

Zawody robotów T-BOT 2011

Treker

Pomocna odpowiedź

Ja jestem autorem (Grzegorz Kolbuch -> ten w białej koszulce i ze złamaną ręką 😃 ). Startowałem z robotem minisumo "Zergling". To były moje pierwsze zawody, w których brałem udział jako zawodnik i muszę powiedzieć ,że poszło mi bardzo słabo. W sumie to robota robiłem bardzo szybko, bo w około 2 tygodnie z przerwami i nie miałem też zbytnio czasu na programowanie. Jednak mimo tego bardzo mi się podobało i zebrałem cenne doświadczenie. Jak się wyrobię finansowo to zrobię coś od podstaw na zawody w Warszawie w kategorii minisumo.

Link do filmików (głównie SUMO jak na filmiku z YT).

http://www.sendspace.pl/file/f97f5f8e1fcacc6f9f0bc69

Jeden z przejazdów finałowych Inferno:

Gdyby, nie ten element trasy (troche głupi moim zdaniem):

byłoby duuuuużo szybciej, a tak niestety przejazd dość przeciętny 🙂

I tutaj przejazd prawdziwej nowości w świecie polskich linefollowerów:

robot posiada turbinę, która dodatkowo dociska robota do podłoża - wyszło im to genialnie 🙂 respect!

Jeszcze takie pytanie ogólne do organizatorów, dlaczego dajecie dyplomy tylko z nazwą robota? 🙂 W końcu jakby nie patrzeć to nasza ciężka praca i fajnie byłoby zobaczyć swoje nazwisko na nim 😉

Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.
Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.

jlcpcb.jpg

jlcpcb.jpg

Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay!
   • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit
   • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny
   • Usługa projektowania PCB na zlecenie
   • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony
   • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber
Zobacz również » Film z fabryki PCBWay

Jeszcze takie pytanie ogólne do organizatorów, dlaczego dajecie dyplomy tylko z nazwą robota? 🙂 W końcu jakby nie patrzeć to nasza ciężka praca i fajnie byłoby zobaczyć swoje nazwisko na nim 😉

Wypadałoby zapytać dlaczego wcale nie dają dyplomów, bo Wy też za 3 nie dostaliście dyplomu, a miło tak coś powiesić na ścianie...

Rico i Black Hole, zadały sporo ran podczas próby ich zatrzymania. Już się śmiali że 2 ostatnie plastry zostały w Wałbrzychu.

To nie nasze roboty były takie agresywne tylko Konieczko. Trochę nas pokaleczył i to moja krew była na podłodze 🙂 Na następne zawody koniecznie muszę się wyposażyć w rękawice ochronne.

Sprawa z dyplomami w sumo. Było tylko 6 robotów i rozumiem organizatorów, że nie dawali nagród za drugie i trzecie miejsce ale to, że nie dali dyplomów było po prostu przykre.

Jeszcze sprawa nagród. Co można sobie wybrać za 2100zł w sklepie który ma w ofercie tylko 54 artykuły (z czego interesują mnie góra dwa)? (KD93 - wiem, palma mi odbija)

(KD93 - wiem, palma mi odbija)

No i widzisz, odczytałeś mojego posta złośliwie, a ja napisałem szczerą prawdę i nie o tobie.

Który to sklep jest?

[ Dodano: 25-01-2011, 18:25 ]

Pytam się, bo jeżeli to jest ARE to można "odzyskać" chociaż część nagrody i przeznaczyć ją na dowolne cele. Na ARE najdroższą rzeczą jest chyba lutownica za 270zł, można kupić ile wlezie tych lutownic i spróbować sprzedać na allegro po okazyjnych cenach.

Myślę, że jak byście kupili 2 kilo sharpów i sprzedawali w fajnych cenach to nikt by się nie obraził. Ponadto, jest też taka opcja:

http://www.are.net.pl/?id=products&cmd=9&pid=46

Zaopatrzcie się w dżilion atmeg i sprzedawajcie, chętnie skusiłbym się na m16 w fajnych cenach 🙂 LCD też używacie praktycznie w każdym projekcie, więc następna rzecz do listy. Ponadto, nie wiem, czy przypadkiem w sklepie ElectroPark nie możecie tego zrealizować, a oni za niedługo mają mieć rzeczy z pololu - więc możecie zrobić sobie zapas silniczków 😋