Maniac Wrzesień 29, 2012 Udostępnij Wrzesień 29, 2012 Na drugim filmiku można zobaczyć, że przy ataku, gdy robot wykryje białą linię to następuje jego zatrzymanie, wydaje mi się, że nie jest to najleszy pomysł.
klonyyy Wrzesień 29, 2012 Autor tematu Udostępnij Wrzesień 29, 2012 Nie widzę o które miejsce Ci chodzi - jeśli o ostatnie zatrzymanie na linii jest to spowodowane tym że aparat jakoś dziwnie zatrzymał filmik- robot nawet na chwile się nie zatrzymuje na linii, a to że czasami wypada z ringu spowodowane jest zagięciami na brzegach ringu. Robot najeżdża na białą linię, która jest trochę podwinięta do góry, odległość między ringiem a Ktirem się zmnienia (ktirek jest za blisko) i robot reaguje na to jak na czarny ring (widać na pierwszym filmiku).
Sabre Wrzesień 30, 2012 Udostępnij Wrzesień 30, 2012 klonyyy, pomiędzy 16 a 17 sekundą, twój robot atakując, jak najedzie na białą linię to cofa, później ponownie atakuje.
klonyyy Wrzesień 30, 2012 Autor tematu Udostępnij Wrzesień 30, 2012 Kurcze nie za bardzo wiem o co chodzi, ale to wyglàda tak, że robot na ataku najeżdża na białą linię - cofa się, a to wypadnięcie za linię na 17 sekundzie jest spowodowane podwinięciem krawędzi ringu, ale jak źle zrozumiałem proszę o wytłumaczenie
Maniac Wrzesień 30, 2012 Udostępnij Wrzesień 30, 2012 Chodzi o to, że przy ataku nie powinien on reagować na linie, nie powinien się zatrzymywać. 1
klonyyy Wrzesień 30, 2012 Autor tematu Udostępnij Wrzesień 30, 2012 Aaa no tak że rzeczywiście - jak ktoś ma biały pług i ja na niego najadę to zacznę się cofać, no tak, dzięki bardzo !!
Treker (Damian Szymański) Wrzesień 30, 2012 Udostępnij Wrzesień 30, 2012 Nie chodzi tylko o to, jak już pchasz przeciwnika to to powinno mieć dla robota wyższy priorytet niż utrzymanie się w ringu
klonyyy Grudzień 27, 2012 Autor tematu Udostępnij Grudzień 27, 2012 Zrobiłem nową płytkę z solderką i wystarczy mi przylutować napęd i będzie cały robot gotowy, bo program został już napisany : Jak macie jakieś uwagi to piszcie.
zuczek Styczeń 5, 2013 Udostępnij Styczeń 5, 2013 A probowales przed robotem postawic cos na ksztalt plugu i zobaczyc jak tsop wykrywa pod katem? Ja testuje na plytce stykowej taki uklad i tsop slabo teaguje na kartke pod katem. I jakich rezystorow uzywasz do diody IR?
klonyyy Styczeń 5, 2013 Autor tematu Udostępnij Styczeń 5, 2013 Tak, czujniki testowałem na wszystkim- futrze, folii aluminiowej pozginanej i na wielu innych materiałach, tylko czarne futro było źle wykrywane (z małej odległości). Do diod używam BC817. Tak BTW; wczoraj odebrałem paczuszkę z HK i robot dziś już pewnie będzie skończony
klonyyy Styczeń 5, 2013 Autor tematu Udostępnij Styczeń 5, 2013 Pewnie że dam Po zawodach w Warszawie pewnie dokładnie go opiszę.
zuczek Styczeń 5, 2013 Udostępnij Styczeń 5, 2013 Do diod nie mozna uzywac tylko tranzystorow bo sie przepala. Musisz dodac rezystor. Zle mowie?
klonyyy Styczeń 5, 2013 Autor tematu Udostępnij Styczeń 5, 2013 Dobrze mówisz ja dałem 51r - zobacz na pierwszą , czy drugą stronę workloga, tam jest schemat i inne wiadomości.
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »