Skocz do zawartości

Hexapod Gramek

MatManiak

Pomocna odpowiedź

Podoba Ci się ten projekt? Zostaw pozytywny komentarz i daj znać autorowi, że zbudował coś fajnego!

Masz uwagi? Napisz kulturalnie co warto zmienić. Doceń pracę autora nad konstrukcją oraz opisem.

Gratuluję konstrukcji 😉 Ciekawie porusza się Twój Gramek (albo mi się wydaje, albo na pierwszym filmiku chód jest jakiś inny? 😎 ) 🙂 Jakiś czas temu miałem zamiar zbudować taką samą zabawkę only for fun i tak samo jak Ciebie, zainspirował mnie robot Micro Maestro 😃 Nie zbudowałem, bo dokuczył mi brak 2 serw.

Gratuluję konstrukcji 😉 Ciekawie porusza się Twój Gramek (albo mi się wydaje, albo na pierwszym filmiku chód jest jakiś inny? 😎 ) 🙂 Jakiś czas temu miałem zamiar zbudować taką samą zabawkę only for fun i tak samo jak Ciebie, zainspirował mnie robot Micro Maestro 😃 Nie zbudowałem, bo dokuczył mi brak 2 serw.

Porusza się tak samo na wszystkich 3 filmikach (zresztą dla hexapoda zrobionego z 3 serw jest tylko jeden możliwy rodzaj chodu 😉 ) - różnice mogą wynikać jedynie z momentów w których "skręca" i idzie prosto, dlatego może Ci się wydawać, że chód jest inny. Na tych filmikach w sumie trochę przypadkowo on nagle zmienia kierunki, ale to wina mocnego światła za oknem i/lub złej kalibracji czujników (mają różną rezystancje i w programie na sztywno mapowałem odczyty - niestety nie miałem 2 identycznych fotorezystorów).

Hehe, ja nie miałem serw wcale, ale jak zobaczyłem ten filmik pololu to kupiłem sobie parę sztuk, bo wiedziałem, że muszę mieć swojego mikro hexapoda! 🙂 Tym bardziej, że pozostałe elementy poza serwami miałem, więc zainwestowałem te 36zł w kupę dobrej zabawy:)

Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.
Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.

jlcpcb.jpg

jlcpcb.jpg

Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay!
   • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit
   • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny
   • Usługa projektowania PCB na zlecenie
   • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony
   • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber
Zobacz również » Film z fabryki PCBWay

Robocik świetny, gratuluję konstrukcji 🙂

Ale przyczepiłbym się chyba tylko do estetyki, jak go ulepszysz pod tym względem to będzie robił jeszcze lepsze wrażenie.

Jeszcze raz gratuluję 😉

Takie konstrukcje lubię, prosta, mała, fajna 🙂

Sam w planach miałem podobna konstrukcje po obejrzeniu tej od polu.

Jak się przełamię i zacznę budowę to może powstanie nowa konkurencja (bo widzę że niedaleko), jakieś walki pająków albo coś 😋

Takie konstrukcje lubię, prosta, mała, fajna 🙂

Sam w planach miałem podobna konstrukcje po obejrzeniu tej od polu.

Jak się przełamię i zacznę budowę to może powstanie nowa konkurencja (bo widzę że niedaleko), jakieś walki pająków albo coś 😋

O, no - faktycznie niedaleko 😉 Nawet na imię tak samo mamy 😉

Zaktualizowałem pierwszy post - dodałem wagę robota - 64 gramy (wcześniej strzelałem, że około 50 gram - jak widać, pomyliłem się).

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...