entrick Sierpień 2, 2012 Udostępnij Sierpień 2, 2012 Co myślicie o tworzeniu dwustronnego pcb łatwym, domowym sposobem - metoda fotochemiczna przy użyciu folii światłoczułej. Mógłbym machnąć taki artykulik. No ja czymś takim byłbym zainteresowany, jeśli dasz radę to opisać - napisz Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Sabre Sierpień 2, 2012 Udostępnij Sierpień 2, 2012 Niedawno był na elektrodzie niezły opis, więc w sumie taki artykuł nie wiem czy nie byłby trochę duplikatem tamtego. Może duplikatem to za mocne słowo, ale pewnie byłby mocno wzorowany na tamtym. Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
tidzu Sierpień 2, 2012 Udostępnij Sierpień 2, 2012 Niedawno był na elektrodzie niezły opis, więc w sumie taki artykuł nie wiem czy nie byłby trochę duplikatem tamtego. Może duplikatem to za mocne słowo, ale pewnie byłby mocno wzorowany na tamtym. Na elektrodzie też był opis co do termotransferu 🙂 Myślę, że dokładne opisanie + zdjęcia co do każdej czynności mogło by się tu przydać. Dodatkowo znam bardzo ciekawy sposób, bez wiertania, aby zrobić dwustronne pcb. Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Sierpień 2, 2012 Autor tematu Udostępnij Sierpień 2, 2012 Tylko niech to chociaż będzie jakaś przykładowa płytka do robota 🙂 Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
Treker (Damian Szymański) Sierpień 5, 2012 Autor tematu Udostępnij Sierpień 5, 2012 Zgodnie z zapowiedzą, już niedługo przyznam drobne zestawy gadżetów, dla autorów najciekawszych artykułów (według mnie) zgłoszonych w lipcu. Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
matig10 Sierpień 28, 2012 Udostępnij Sierpień 28, 2012 Chyba niczego nie znalazłem na forbocie o podstawach elektroniki dla totalnie zielonych. Mógłbym o tym spróbować napisać? Gdzie opublikować artykuł? Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Sierpień 28, 2012 Autor tematu Udostępnij Sierpień 28, 2012 Artykuły takie od zawsze niestety były wykluczone z tego konkursu. Jest to tematyka bardzo obszerna, znaleźć o niej można wiele książek oraz informacji w sieci. Celem tego konkursu jest tworzenie artykułów połączonych bliżej z robotyką. Informacja na ten temat znajduje się w regulaminie konkursu, zachęcam do zapoznania się z nim. Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Carpe Diem Sierpień 28, 2012 Udostępnij Sierpień 28, 2012 Dobrze jest napisane że konkurs trwa do 30 września? Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Sierpień 28, 2012 Autor tematu Udostępnij Sierpień 28, 2012 Tak, jak od 2 lat 🙂 Jednak zachęcam do szybszej publikacji własnych prac. Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Carpe Diem Sierpień 28, 2012 Udostępnij Sierpień 28, 2012 Uff... A ja tu od 3 dni próbuje się spiąć by dokończyć artykuł przed końcem sierpnia (wyimaginowanym końcem konkursu). Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
BlackJack Sierpień 28, 2012 Udostępnij Sierpień 28, 2012 A tak w ogóle jest jakaś lista artykułów, bo się pogubiłem. PS. Mino wcześniejszych zapowiedzi na dzień dzisiejszy jest więcej niż pewne że ja w tym konkursie nie startuję, wiec akurat ja odpadam. Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Wrzesień 4, 2012 Autor tematu Udostępnij Wrzesień 4, 2012 Przypominam o trwającym konkursie. Na prace czekamy do końca tego miesiąca! Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Naelektryzowany Wrzesień 23, 2012 Udostępnij Wrzesień 23, 2012 Niestety muszę ogłosić smutną wiadomość 😉 Szykowany przeze mnie artykuł z powodu kilku niesprzyjających faktów i zmianie decyzji co do formy nie powstanie tak szybko jak myślałem. Szykowałem krótki kurs tworzenia aplikacji na androida, i możliwości zastosowania w robotyce. Jednak od początku miałem pod górkę... Najpierw zalanie jedynego urządzania z androidem jakie posiadałem, problem ze sprzętową częścią, teraz nadmiar dodatkowych prac związanych ze szkołą i zmiana formy kursu, która mam nadzieję wyjdzie na dobre. Artykuł z krótkiego tutorialu przerodził się w kompletny kurs od zera do średnio zaawansowanych programików, który jakby nie patrzeć zajmie mi sporo czasu... kurs zamierzam sumiennie i powoli tworzyć i opublikować, gdy go skończę, albo będzie na ukończeniu.. więc może się załapię na konkurs wakacyjny ... 2013 😉 Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Wrzesień 23, 2012 Autor tematu Udostępnij Wrzesień 23, 2012 No szkoda. Zachęcam wszystkich do udziału w konkursie. Został ostatni tydzień na publikację własnych prac. Chociaż z powodu małej ilości artykułów rozważam jeszcze możliwość przedłużenia konkursu. Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
baton Wrzesień 23, 2012 Udostępnij Wrzesień 23, 2012 Ode mnie w następnym tygodniu pojawi się jeszcze jeden artykuł, już nie tak strasznie kobylasty jak poprzedni, ale chyba nadal na poziomie 😋 Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź