Skocz do zawartości

Wątek zbiorczy: powitania użytkowników

Pomocna odpowiedź

Cześć jestem Dawid, od 2 lat próbuje swoich sił z arduino i teensy. Wychodzi różnie znalazłem się tu gdyż próbuje dokończyć projekt, który ciągnie się za mną od jakiegoś czasu i myślę, może na tym jednym może się nie skończyć:)

• Lubię! 1

@m06b3 Cześć Danielu, witam Cię na naszym forum 🙂 Fajnie że uczysz się tego typu programowania, powodzenia!

@krzys188 Cześć Krzyciek, również serdecznie witam na forum 🙂 Wszystko jest możliwe, nauczenie się elektroniki też. Dziękujemy za miło słowa, myślę że poradzisz sobie z kursami - są faktycznie pisane przystępnie, tak by każdy mógł się nauczyć. Poza tym zachęcam Cię do aktywności na forum, masz na pewno spore doświadczenie i pewnie będziesz miał okazję pomóc komuś na innemu 🙂 

@djembe Cześć Dawidzie, fajnie że trafiłeś na forum! Podziel się swoim projektem np. w dziale Worklogi, wtedy inni członkowie forum będą mogli Ci pomóc z dokończeniem tego co zacząłeś 😉 

@papa_razzo Witam serdecznie na forum 🙂 Powodzenia w nauce RPi!

Hej!

Witam wszystkich 😉

Mam na imię Dominika, jestem z Katowic. Jestem inżynierem i pracuję w firmie z branży automatycznej. Stwierdziłam, że to dobry czas na nadrobienie zaległości i braków, mam nadzieję że to był dobry wybór.

Pozdrawiam wszystkich

• Lubię! 2
(edytowany)

@domushia witam serdecznie! Fajnie że tu trafiłaś, powodzenia w nauce, a jak coś będzie niejasne, to śmiało pisz na forum 🙂 

Edytowano przez Gieneq

Witam,

Dopiero planuje zacząć zabawę z arduino wiec przez jakiś  czas będę zapewne meczącym użytkownikiem forum bo będę się ciągle pytał jak nie znajdę rozwiązania swoich problemów, choć arduino mnie jak na  razie pozytywnie zaskakuje ilością dokumentacji przystępnej nawet dla laika.

• Lubię! 1

Witajcie Wszyscy którzy uwierzyli że urządzenie zrobione własnoręcznie przynosi ogromne przyjemności i motywuje do dalszych poszukiwań .

Jestem Walerian trochę może wiekowo starszy od większości bo mam 55 lat. Elektroniką interesowałem się prawie od zawsze . Pierwsze osiągnięcia to zepsucie małego radia "koliberka"  i mała "eksplozja" zasilacza . Dalsze kroki to już osiągnięcia zachwalane przez innych . Postanowiłem wreszcie zrobić sobie małą maszynkę CNC do prac w mojej domowej elektronice i pracach przy wierceniu i frezowaniu PCB i obudów . Płytki projektuję w Eagle (po bardzo treściwych kursach Pana Mirka K) . Programowanie procków (Atmel) w Bascom .

Zgromadziłem potrzebne materiały do mojej cnc . Mam moduły NANO i czytając Wasz kurs dla początkujących postanowiłem napisać i dowiedzieć się potrzebnych mi wiadomości.

Pozdrawiam będąc w kontakcie w miarę postępowania prac .  

• Lubię! 1

@Kaj Witam na naszym forum 🙂 Zachęcam do zapoznania się z treścią kursów dostępnych na blogu - w szczególności kurs elektroniki 1 i tego czego potrzebujesz czyli kurs Arduino 1. Są tam niezbędne podstawy, które powinny rozwiać większość pytań. Niemniej, jeżeli masz pytania to śmiało pytaj na forum 🙂 

@WALEKCNC Również serdecznie witam Walerianie na naszym forum. Dobrze, że tu trafiłeś, na pewno doświadczenie jakie masz przyda się innym. Zachęcam zatem do opublikowania postępu pracy nad projektem np. w dziale Projekty worklog - w budowie.

@Kjarmuszewski Cześć Karolu, witam Cię na forum 🙂 

9 godzin temu, Kjarmuszewski napisał:

pewnie często będę tu gościł z pytaniami

Nie ma problemu, po to jest forum żeby zadawać pytania, nawet te najprostsze. Zachęcam Cię też do czytania wątków pod danymi częściami kursów - jest tam sporo dodatkowej treści powstałem przy okazji pytań innych początkujących.

Witam Wszystkich,
właśnie stałem się posiadaczem zestawu Arduino :)

Moja przygoda z elektroniką? Kończyłem dawno temu ;) szkołę z zawodem monter elektronik. Jakieś podstawy o czytaniu układów/lutowaniu mam jednak nigdy nie pracowałem w tym zawodzie ale zawsze chętnie czytam różne artykuły związane z elektroniką. Być może uda mi się coś złożyć przy Waszej pomocy.

Pozdrawiam,
Michał

• Lubię! 1

@MiNos Witaj Michale na naszym forum 🙂 Fajnie że tu trafiłeś i zainteresowałeś się kursami. Arduino to naprawdę ciekawy temat. Zachęcam Cię zatem do wytrwałości w nauce i aktywności na forum. Powodzenia!

22 minuty temu, Gieneq napisał:

@MiNos Witaj Michale na naszym forum 🙂 Fajnie że tu trafiłeś i zainteresowałeś się kursami. Arduino to naprawdę ciekawy temat. Zachęcam Cię zatem do wytrwałości w nauce i aktywności na forum. Powodzenia!

Dziękuje powitanie.

Witam. Mam na imię Marek lat 36. Kolega zainteresował mnie tematem i w związku z tym, chcę się dowiedzieć czegoś o elektronice i Arduino. W przyszłości ta lista może się wydłuży ale na razie muszę opanować podstawy.

• Lubię! 1

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...