Skocz do zawartości

Wątek zbiorczy: powitania użytkowników

Pomocna odpowiedź

Witam Wszystkich! Tak, żeby tradycji stało się za dość. a poza tym. Trochę "programuję" lub próbuję to robić. Poza Turbo Pascalem w liceum (no i w sumie Logo Komeniusz w gimnazjum - ja nie wiedziałem, że to była lekcja programowania wtedy 😄) trochę Javy, JavaScript, PHP, od niedawna C/C++ (tak po troszeńku, jak coś potrzebuję to się szkolę, a C/C++ to za sprawą Raspberry Pi Pico), zaciekawiło mnie też Nvidia CUDA - jak poprzednio bardzo początkująco. Lubię minimalizm, również w rozwiązaniach technicznych. To tyle na początek i zabieram się za artykuł!

Pozdrawiam,
Mateusz

• Lubię! 2

Cześć Wszystkim, jestem Oktawiusz, 40 lat, interesuje się amatorsko elektroniką cyfrową, głównie Arduino.

Pozdrawiam

• Lubię! 2

Cześć wszystkim, mam na imię Damian, lat 27 (pewnie ciężko się domyślić spoglądając na nick...) 😄 na Forbota zaglądam od bardzo dawna (mam na myśli głównie kursy), teraz przyszła najwyższa pora na założenie konta przy okazji pisania artykułu konkursowego.

Interesuję się mikrokontrolerami, drukiem 3D i ogólnie elektroniką oraz różnymi technologiami. Jestem po technikum elektronicznym, "inżynierce" z mechatroniki i "magisterce" z elektroniki i telekomunikacji. Mam nadzieję, że uda mi się co jakiś zajrzeć na forum i wypowiedzieć się w jakimś temacie lub założyć wątek. Być może przy napływie weny uda mi się napisać jakiś poradnik 🙂 

• Lubię! 2

@waldekcyberia witam na forum! To masz dobrze spożytkowany "wolny" czas 😄 Powodzenia w nauce i zachęcam Cię do pomagania tym co dopiero zaczynają.

@magiczny_Wojtas witaj Wojtku na naszym forum 🙂 Mając podstawy programistyczne wiele tematów z kursu będzie na pewno łatwiejsze w przyswojeniu. Powodzenia w nauce, a w razie trudności śmiało pytaj na forum.

@matsobdev witaj Mateuszu, fajnie że się przywitałeś 🙂 Z tego co piszesz widzę, że masz sporo zainteresowań - to dobrze, w tej dziedzinie szersza wiedza jest jak najbardziej potrzebna.

@Kuma witaj Oktawiuszu na Forbocie 🙂 Fajnie że tu trafiłeś, zachęcam Cię do zostania na dłużej 😉 

@Damiano94 witaj Damianie na forum 🙂 z tymi cyferkami na końcu nicku różnie bywa 😉 

12 godzin temu, Damiano94 napisał:

, teraz przyszła najwyższa pora na założenie konta przy okazji pisania artykułu konkursowego.

To czekamy na Twój artykuł.

@kajkozak witam serdecznie na forum 🙂 Fajnie że już w szkole zacząłeś zajmować się programowaniem mikrokontrolerów - szkoła to dobry czas, a robienie czegoś we własnym zakresie na pewno będzie przydatne w przyszłości. 

• Lubię! 2

Cześć,

Jestem Darek. Na stronę zaglądam od dawna, ale dopiero teraz zarejestrowałem się na forum (konkurs na artykuł mnie zmotywował). Elektroniką zajmuję się zawodowo projektując schematy urządzeń cyfrowych (z niewielką domieszką analogowych), programując (głownie C, czasem Python, liznąłem też Java) i uruchamiając stworzone urządzenia. Poza elektroniką jeżdżę na snowboardzie, chodzę po górach, maluję (obrazy, modele, czasem ściany) i gram w gry planszowe oraz bitewne.

PozDrawiam gorąco.

• Lubię! 2

@Darlark witaj Darku na naszym forum 🙂 Czytając opis twoich zainteresowań widzę coś wspólnego, też czasem sięgam po akwarele i oleje, a zimą 🏂 Fajnie że tu trafiłeś, zachęcam Cię do pozostania tu dłużej i aktywności.

• Lubię! 1

Cześć

Mam na imię Marek, obecnie mam 25 lat. Swoją przygodę z elektrotechniką zacząłem od pracy jako tester automatyki. Potem podczas studiów zacząłem programować Arduino. Pamiętam gdy pierwszy zasilacz wybuchł mi w dłoni, od tamtego momentu zacząłem więcej myśleć nad tym co robię. Stamtąd też pojawiłem się tutaj.

Chciałbym serdecznie podziękować Wam oraz Forbot, za to , że jesteście. Takie społeczeństwo to piękna sprawa. Mam nadzieje, że razem będziemy mogli się uczyć i tworzyć.

Pozdrawiam. 

• Lubię! 2

@UncleJohn cześć Marek, witam na Forbocie!

33 minuty temu, UncleJohn napisał:

Chciałbym serdecznie podziękować Wam oraz Forbot, za to , że jesteście. Takie społeczeństwo to piękna sprawa. Mam nadzieje, że razem będziemy mogli się uczyć i tworzyć.

Bardzo dziękuję za miłe słowa i zachęcam do stałej aktywności 🙂

• Lubię! 2

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...