Skocz do zawartości

[Konkurs] Robomaticon 2011 (Minisumo, MicroMouse, Linefollower, Freestyle)

Robomaticon

Pomocna odpowiedź

Tak jeszcze myślę, że stosunkowo łatwo moglibyście zmierzyć długość trasy - na podstawie grafiki - dowiedzielibyśmy z jaką dokładnie prędkością jeżdżą nasze roboty 🙂

Jeszcze nikt nie pisał o tym to dorzucę:

Druga trasa do LF udostępniona w eliminacjach (ta na dole) miała inne warunki niż ta na której odbywały się przejazdy. Głównie chodziło o oświetlenie(diody oświetlające salę trochę mieszały robotom), choć problem dotyczył przede wszystkim robotów z "mało zasłoniętymi" czujnikami. Na szczęście owinięcie ich czarną taśmą izolacyjną albo doklejenie czegoś, żeby je zasłonić, pomagała:).

Jak na pierwsze moje zawody bardzo mi się podobało, zwłaszcza nastawienie organizatorów i ich stosunek do uczestników;-)

Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.
Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.

jlcpcb.jpg

jlcpcb.jpg

Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay!
   • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit
   • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny
   • Usługa projektowania PCB na zlecenie
   • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony
   • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber
Zobacz również » Film z fabryki PCBWay

Bobby, na YouTube znajdziesz kilka filmów z walk minisumo… 🙂

Przy okazji wspomnę o ciekawej promocji zawodów ROBOMATICON w TVN Warszawa. Mam na myśli wywiad, który odbył się w poniedziałek, 7 marca. Może oglądaliście?

Mowa w nim była o przygotowaniu i przebiegu zawodów. Przedstawiona została ankieta, w której zadano pytanie o roboty w naszym życiu i nasze oczekiwania w stosunku do nich. Potem odbyła się dyskusja.

W tle na dohyo "walczyły" dwa roboty.

Interesująca forma.

Promujmy zawody 🙂

Pozdrawiam.

ridzi, niestety mam tylko Inferno i/lub Mefisto, Trzmiela, mojego Tsubame, robota tego co używa turbinki żeby się przyssać do toru, nie pamiętam nazwy kolejnego robota ale konstruktorem jego jest konstruktor Konieczka i Czesia, plus jeszcze jakiś robot, którego w ogóle nie kojarzę. Mogę się mylić, ale jeszcze nie zrobiłem porządku w filmach poza zlepieniem ich w całość. W weekend nadrobię zaległości. Jeśli właściciele w/w robotów chcą obejrzeć swoje "pociechy" w akcji, to mogę pojedynczo wrzucić te filmiki na yt.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.