Skocz do zawartości

KTR-X1 8x8 RC (hybryda) big

Pomocna odpowiedź

Podoba Ci się ten projekt? Zostaw pozytywny komentarz i daj znać autorowi, że zbudował coś fajnego!

Masz uwagi? Napisz kulturalnie co warto zmienić. Doceń pracę autora nad konstrukcją oraz opisem.

morelo, chyba największa konstrukcja jaka była u nas opisana, robi wrażenie. Mógłbyś powiedzieć coś więcej o przeniesieniu napędu? Ciężko wywnioskować po filmie jak dokładnie napędzane są koła.

Przeniesienie napędu przez koła łańcuchowe z silnika na wałek pośredni 1,5:1 a z wałka na koła 1:1 łańcuch biegnie wewnątrz profla (wahacza)

• Lubię! 1

A z czego takie koła ? całkiem niezłe. Szukałem czegoś podobnego na alledrogo i nic nie widzialem.

I ta bardziej problematyczna kwestia 🙂) przybliżony kosztorys ❓ Bo ciekawi mnie ile taka duża konstrukcja pochłania.

Pompa hydrauliczna elektryczna czy sprzężona z silnikiem spalinowym ? W sensie czy jak spaliniak zgaśnie gdzieś w terenie to można jechać dalej na akumulatorach ?

A z czego takie koła ? całkiem niezłe. Szukałem czegoś podobnego na alledrogo i nic nie widzialem.

I ta bardziej problematyczna kwestia 🙂) przybliżony kosztorys ❓ Bo ciekawi mnie ile taka duża konstrukcja pochłania.

Pompa hydrauliczna elektryczna czy sprzężona z silnikiem spalinowym ? W sensie czy jak spaliniak zgaśnie gdzieś w terenie to można jechać dalej na akumulatorach ?

Koła z quada, pompa elektryczna na samych aku bez spaliny max 30 min w lekkim terenie

koszty ho ho 7-9 tys z pługiem 😃

• Lubię! 1
  • 5 tygodnie później...
  • 1 miesiąc później...
  • 2 tygodnie później...

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...