Skocz do zawartości

Wątek zbiorczy: powitania użytkowników

Pomocna odpowiedź

@mwwojcik dziękuję za miłe słowa, cieszę się, że materiały publikowane na Forbocie są pomocne 🙂 Powodzenia w poznawaniu Arduino i IoT!

Cześć wszystkim, jestem Filip i mam 24 lata i studiuję na ASP. Zajmuję się sztuką interaktywną i robotyczną. Obecnie robię pracę dyplomową magisterską właśnie w ramach sztuki robotycznej. 🙂 Zawodowo zajmuję się programowaniem front-endowym i czasami sztuką.

• Lubię! 2

@espiridion witam na forum. W takim razie życzę owocnego łączenia elektroniki i sztuki. Nie mamy wiele takich projektów na forum, ale takie tematy już się u nas pojawiały. Przykład: 

Witam, mam 13 lat a elektroniką interesuję się od około 6 lat (choć na początku bawiłem się  w spalanie LED-ów).  Obecnie robię  roboty na IR, choć w przyszłości chcę robić również  i autonomiczne pojazdy.  Bardzo pomocny był kurs budowy  robotów.  Druga rzecz  która mnie interesuje to   "energetyka"  a dokładnie energia z paneli solarnych. Projekty zasilam właśnie z energii słonecznej.

• Lubię! 1

Cześć, mam na imię Tomek, mam 26 lat, elektroniką w sensie majsterkowania interesuję się od bardzo dawna (rozlutowywanie starych sprzętów elektronicznych, próby ożywienia wyjętych części ze złomu elektronicznego poprzez podłączenie napięcia np. do silników ze starych napędów wszelakiego rodzaju). Zainteresowanie w sensie chęci nauki elektroniki rozpoczęło się na studiach wraz z przedmiotem o systemach wbudowanych (Arduino itp.) które niestety było tylko przez jeden semestr. Przez jakiś czas zainteresowanie to poszło w zapomnienie, ale dziwnym trafem teraz zaskoczyło. Do tego stopnia, że zastanawiam się czy nie warto szukać jakiś szkół i podszkolić się w tej dziedzinie oficjalnie 😉

• Lubię! 1

@Electron witam na forum, cieszę się, że kursy są pomocne! Powodzenia, przy kolejnych projektach 🙂

@tomciog14 również witam na forum 😉 Chyba ciężko będzie Ci znaleźć metodę na "oficjalne" podszkolenie się z majsterkowania na Arduino, ale warto próbować. Najwięcej chyba zyskasz, jeśli po prostu będziesz działał samodzielnie i zajmiesz się tworzeniem ciekawych projektów.

Hej 🙂 Mam na imię Mateusz, mam 27 lat, z wykształcenia jestem inżynierem, a z zawodu "przedsiębiorcą" xd Brzmi poważnie, a ogranicza się do prowadzenia 3 sklepów i to w branży spożywczej, więc z elektroniką nie mam styczności na co dzień. Poza tym do tej pory fizyka i wszelkie związane z nią tematy interesowały mnie, owszem, ale ich szersze rozumienie nigdy nie było mi potrzebne do szczęścia, zatem poza tym, że miałem fizykę oczywiście przed studiami oraz na studiach w mocno okrojonej wersji, nigdy tematu nie zgłębiałem. Na Forbot-a trafiłem, ponieważ od dawna kręci mnie modelarstwo, a niedawno stwierdziłem, że zajmę się bardziej realistycznymi modelami architektonicznymi - czyli oświetlenie, ruchome elementy itp. Do tej pory, jeśli już próbowałem coś robić w tym temacie, to na wyczucie i metodą prób i błędów. Tym razem postanowiłem, że zgłębię temat bardziej, na tyle, żeby mieć pewność, że praca nie pójdzie na marne i wszystko będzie działaćjak należy. Dlatego spotykamy się tutaj 🙂 Pozdrawiam!

• Lubię! 2

@Bonapo witam na forum! W takim razie życzę powodzenia w poznawaniu elektroniki i programowania. Taka wiedza faktycznie przydaje się często w modelarstwie 😉

Pozdrawiam Wszystkich,

Mam na imię Marcin, lat 38. Do marca nie interesowałem się elektroniką ale kupiłem synowi (lat 12) zestaw podstawy elektroniki oraz arduino i sam zaraziłem się tym tematem. Na chwilę obecną jestem na ćwiczeniu 4 z podstaw arduino :)

• Lubię! 2

@m81wwski witam na forum, cieszę się, że kursy są pomocne! Powodzenia w dalszych eksperymentach 🙂

@Foksowski również witam na forum, owocnych eksperymentów z Raspberry Pi! Mam nadzieję, że nasze kursy pomogą w poznawaniu malinki 🙂

Witam, jestem nowy 🙂
Z elektroniką miałem do czynienia na poziomie bardzo amatorskim, dopiero teraz staram się nauczyć czegoś w tym temacie przy okazji próby realizacji projektu opartego na Arduino, które stało się motywatorem do poszerzenia wiedzy. Stąd też moja obecność na forum. Forum zacząłem przeglądać od jakiegoś czasu i podoba mi się kultura jaka tutaj panuje zatem witam wszystkich i pozdrawiam.

• Lubię! 2

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...