Treker (Damian Szymański) Luty 9, 2016 Udostępnij Luty 9, 2016 Fernik, dziękuję za zgłoszenie - to błąd w opisie produktu. Niedługo zostanie poprawiony. Żadne nawiewy nie są potrzebne. Chumanista, prawdopodobnie kompresor montowany jest na jakiś amortyzatorach, a śruby mocujące usztywniają konstrukcje i wszystko wpada w wibracje - nie zastanawiałem się nad tym jednak nigdy dokładniej
Chumanista Luty 9, 2016 Udostępnij Luty 9, 2016 Treker, doczytałem, jest tak jak mówisz. Myślę że chodzi po prostu o sztywne zamocowanie na czas transportu.
marcin009988 Luty 22, 2016 Udostępnij Luty 22, 2016 Jaki model kuferka jest dawany w zestawie ze stacją? Bo mam podobną (Zhaoxin 936DH) i widzę że wszystko fajnie się w nim układa.
Treker (Damian Szymański) Luty 22, 2016 Udostępnij Luty 22, 2016 marcin009988, akurat kuferek jest wypełniony po brzegi pozostałą zawartością - stacja jest zbyt duża, aby tam wejść, więc ona dodawana jest osobno
marcin009988 Luty 22, 2016 Udostępnij Luty 22, 2016 Dzięki za info będę szukał dalej czegoś co się nada, bo niewygodnie se to w pudle trzyma.
Treker (Damian Szymański) Luty 22, 2016 Udostępnij Luty 22, 2016 marcin009988, najlepiej znaleźć jakieś stałe miejsce na warsztacik i ulokować tam lutownicę
Marooned Luty 24, 2016 Udostępnij Luty 24, 2016 najlepiej znaleźć jakieś stałe miejsce na warsztacik i ulokować tam lutownicę -> tutaj kilka rozwiązań do podpatrzenia
marcin009988 Marzec 17, 2016 Udostępnij Marzec 17, 2016 marcin009988, najlepiej znaleźć jakieś stałe miejsce na warsztacik i ulokować tam lutownicę Gdybym jeszcze miał taką możliwość, to fajnie by było. Na razie muszę sobie radzić bez stałego kącika .
leepa79 Wrzesień 9, 2016 Udostępnij Wrzesień 9, 2016 Dzień dobry (aktualnie u mnie wieczór). Chciałem tylko wspomnieć, że ludzie kochają Was tak bardzo, że aktualnie brak zestawu do nauki (kurs lutowania) na BOTLAND Tak czy siak zestaw zamówiłem i za jakiś czas dołączę do Was. Na teraz walczę z kursem Arduino (etap HC-SR04). Pozdrawiam
Treker (Damian Szymański) Wrzesień 12, 2016 Udostępnij Wrzesień 12, 2016 leepa79, faktycznie zestawy rozeszły się szybko! Jednak dziś do magazynu dojechała kolejna partia PCB, więc można śmiało zamawiać i od jutra paczki będą wysyłane
cooboos Luty 16, 2017 Udostępnij Luty 16, 2017 A czy planujecie może podobny kurs z zakresu lutowania elementów SMD?
Treker (Damian Szymański) Luty 16, 2017 Udostępnij Luty 16, 2017 cooboos, tak Jestem na etapie opracowywania jego formuły, bo nie chciałbym, aby bazował na lutowaniu identycznych "urządzonek", które były omawiane w tym kursie. Mam nadzieję, że uda się stworzyć kurs lutowania, który przy okazji omówi ogólne podstawy korzystania z elementów w obudowach SMD. Nie jestem jednak wstanie podać w chwili obecnej żadnej daty, bo sam jej nie znam
ciboq Kwiecień 30, 2017 Udostępnij Kwiecień 30, 2017 Witam wszystkich mam jedno pytanko, zacząłem dziś kurs lutowania z nową stacją lutowniczom, po wykonaniu pierwszego zadania grot mojej lutownicy cały poczarniał i cyna do niego nie przylega, czy coś nie tak z grotem? Starałem sie go czyścić gąbką ale nie idzie nie wiem o co chodzi czy zniszczylem grot tymi kilkoma lutowaniami? Mam nadzieje że da rade to doczyścić, pozdrawiam.
Treker (Damian Szymański) Kwiecień 30, 2017 Udostępnij Kwiecień 30, 2017 ciboq, jeśli cyna się go nie trzyma, to raczej dobrze - nie chcemy, aby cyna się zbytnio "kleiła" do lutownica. Pokaż zdjęcie, jak to wygląda, to zobaczymy Uważaj i przypadkiem nie czyść go niczym ostrym.
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »