Skocz do zawartości

Wątek zbiorczy: powitania użytkowników

Pomocna odpowiedź

Dzień dobry wszystkim,

Nazywam się Łukasz, mam 44 lata. Kupiłem startowy zestaw Arduino, aby zainteresować moich synów elektroniką, ale sam też powoli w to wsiąkam, stąd moja obecność na forum.

• Lubię! 2

Witam

Nazywam się Mirosław mam 33 lata i zajmuję się elektroniką bardziej jako hobby relaksem w nielicznych wolnych chwilach. Lubię wymyślać jak to Mirki mają w zwyczaju i próbować różnych niekonwencjonalnych rozwiązań. 

• Lubię! 1

Cześć, nazywam się Michał i jestem architektem (niestety nie z branży IT tylko takim budowlanym:)). Interesuję się programowaniem i tworzę własne projekty (na razie do szuflady) a teraz chcemy wraz z synem poeksperymentować z arduino.

Pozdrawiam wszystkich serdecznie

• Lubię! 1

Cześć! Mam na imię Dawid mam 17 lat elektroniką i elektryką interesuję się od małego jednakże tak na poważanie zacząłem drążyć temat 3 lata temu, obecie przymierzam się do zbudowanie pierwszego (w sumie drugiego ale to na inny temat ) robota (planuję światłoluba) oraz do zamontowania w jakiś interesujący sposób diod RGB pod biurkiem. Pozdrawiam wszystkich!

• Lubię! 1

Cześć wszystkim !

Mam 42 lata. Zainteresowałem się FORBOTem od czasu kiedy mojemu 5-letniemu synowi spodobały się świecące diody i kiedy nauczył się, jak je podpinać do baterii u mojego szwagra 🙂

Mam zamiar uczyć się podstaw elektroniki razem z nim,

Właśnie dostałem zestaw "Kurs podstaw elektroniki poziom 1". Bardzo za niego dziękuję,

Pozdrawiam,

• Lubię! 1

@MasterSquirrel witam na forum i życzę udanych eksperymentów z robotami - to ciekawy hobby, na pewno się wciągniesz 😉

@japper witam na forum! Powodzenia w nauce elektroniki - jeśli będziesz chciał później zająć się programowaniem to koniecznie sprawdź też kurs micro:bita (idealny do nauki razem z dziećmi). Powodzenia!

• Lubię! 1

Witam. Jestem początkującym w arduino. Programuję w C, C++ na poziomie podstawym, i w Pythonie na poziomie dość zaawansowanym. Elektroniką zacząłem się interesować jakieś pół roku temu, czyli dość wcześnie. Właśnie wtedy przeczytałem, że jest coś takiego jak arduino, i jest dobre dla początkujących z elektroniką, i łączy się z programowaniem w C, i C++.

W przyszłości zamierzam stworzyć inteligentny dom na arduino i Raspberry Pi, oraz zbudować drona. Przyznam, że dużo dowiedziałem się z poradników na forbocie😃.

Oprócz tego interesuję się piłką nożną.

• Lubię! 1

@KHX witam serdecznie na forum 🙂 C++ i Python na pewno przydadzą Ci się w Arduino i Raspberry, dlatego nie powinieneś mieć z tym problemów. Powodzenia i zachęcam do aktywności na forum 🙂 

• Lubię! 1

Witam wszystkich.Mam  16 lat,interesuje się programowaniem od 4 lat.Na początku programowałem w baltie następnie w codeblocks potem w unity3d i visual studio w języku c++ i c#

Teraz programuje w raspberry pi w codeblocks w języku c.Bardzo dziękuje panom moderatorom wraz z administratorami za  porządek na tym forum oraz miłą atmosferę którą niestety nie wiem dlaczego ale niektóre z niecierpliwości potrafią popsuć. Dziękuje jeszcze za wspaniałe poradniki do raspberry pi

• Lubię! 1

@michuarduino Cześć! Fajnie że tu trafiłeś 🙂 Zacząłeś dość trudne tematy w młodym wieku, ale to dobrze, na pewno Ci się to przyda 🙂 Zachęcam Cię do podzielenia się swoimi postępami - np. możesz opisać je w dziale DIY. Powodzenia!

Dzień dobry wszystkim!

Od paru lat interesuję się platformami arduino i raspberry PI. Realizuję ciekawe projekty oparte o te platformy, a jednocześnie - przez zabawę staram się zainteresować tematem moje dzieci (8, 11 lat). 😜

• Lubię! 1

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...