Skocz do zawartości

Przetwornica 12-230 V. Ogólne uwagi co do poprawności schematu

farmaceuta

Pomocna odpowiedź

(edytowany)
3 godziny temu, kaworu napisał:

Bo jak chcesz te rezystory z fb podłaćzyc bezpośrednio do AC, to średnia wyjdzie Ci zawsze 0, i za bardzo sobie nic nie poregulujesz.

Tam jest jeszcze mostek prostowniczy db207...więc co byś zaproponował mądrzejszego?? 

Edit...a no zapomniałem, dałbym jeszcze kondensator elektrolityczny za mostkiem, mam akurat 680uf 400v

Edit...jednak pomyłka, mam elektrolita na 200v😢 można dać za mostkiem zwykły kondensator foliowy 4,7uf? I tak bym takie kupował do filtracji (450v)

Edytowano przez farmaceuta

Ah bo to jest mostek prostowniczy a nie złącze. Sorry, źle zinterpretowałem. W takim razie moja poprzednia sugestia 'propos tego była błedna ;D

• Lubię! 1

2 minuty temu, kaworu napisał:

Ah bo to jest mostek prostowniczy a nie złącze. Sorry, źle zinterpretowałem. W takim razie moja poprzednia sugestia 'propos tego była błedna ;D

spoko nic sie nie dzieje👌 ale kondensator i tak tam dac zeby mi nie skakalo napiecie tak?

Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.
Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.

jlcpcb.jpg

jlcpcb.jpg

Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay!
   • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit
   • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny
   • Usługa projektowania PCB na zlecenie
   • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony
   • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber
Zobacz również » Film z fabryki PCBWay

6 minut temu, kaworu napisał:

Uhh to zależy, im więcej tam pojemności tym późniejsza będzie Twoja reakcja na zmiany napięcia.

tak tak rozumiem to...czyli dobieram kondensator tak ze dla pobieranego stalego pradu (w moim przypadku 200uA) musze zmagazynowac energii na ile czasu? 50ms? 100ms?

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.