Skocz do zawartości

Sumo Challenge 2010 - uwagi, opinie, prośby, sugestie

Pomocna odpowiedź

W razie czego ja będę się prezentował we Freestyle, mam nadzieję że będę miał już koszulkę z diody. Taki brzydal, smarkaty, w okularach z robotem kroczącym

Ok, jakby co to Cię chwycę. Jak dobrze pójdzie to może w przyszłym roku wystartuję w humanoid sprint albo LF, ale wolałbym to pierwsze.

No, mnie ciekawi bardzo ta konkurencja humanoid sprint. Zgłosiło się kilka robotów, mam nadzieję że przyjadą 😃

[ Dodano: 05-11-2010, 00:00 ]

Mam jeszcze pytanie odnośnie harmonogramu i kategorii freestyle. Macie napisane że odbędzie się prezentacja robotów na głównej scenie. Wszystkie roboty będą prezentowane na głównej scenie? Czy będą wybierane roboty "do finału", czy najlepsze zostaną wyłonione z głosowania od razu w fazach eliminacyjnych? Czy w fazie finałowej będą się odbywać jeszcze jakieś prezentacje, czy po fazie eliminacyjnej możemy się pakować i czekać na wyniki? Sorry za tyle pytań, ale pierwszy raz startuję w tej kategorii 😉

Freestyle - jest to opisane w regulaminie, choć nieaktualny jest wpis o dwukrotnym prezentowaniu na scenie. Więc:

Od początku zawodów (od 10:30) przy scenie gotowe będzie miejsce (ławka + krzesła), gdzie mozesz prezentować swojego robota. Głosowanie zaczyna się od tego momentu. Od 14:30 każdy z zawodników wychodzi na scene i z mikrofonem krótko opisuje funkcje robota, czemu jest taki fajny i w ogóle 😉 W trakcje i po prezentacji zapewne zostanie oodanych najwiecej głosów. Po prezentacji mozesz wrocic prezentowac robota na poprzednie miejsce, my ok. 16-17 zakończymy głosowanie, a wtedy pozostaje czekac na wyniki.

Nie ma w tej konkurencji "eliminacji",ani "finałów" - liczą sie głosy z całego dnia.

Dziękuję, zrozumiałem 😃 Chciałem od razu zgłosić że robot "Bajtel" zarejestrowany w FTL się nie stawi bo przysłali mi niesprawny silnik (pozdrowienia dla mobot.pl).

Jeśli ktoś będzie miał czas na zrobienie zdjęć to zachęcam do wysyłania ich na [email protected] ze wszystkich, które otrzymam utworzę fotorelację.

W wolnej chwili zalogujcie się na diode i powiedzcie jak Wam idzie 😉

Generalnie w Manu jest wi-fi, ale nie wiem dokładnie czy będzie sięgać w rejon zawodów. Wydaje mi się że tak, ale nie mam pewności.

Generalnie Działanie wi-fi w manu zależy od chwili i sprzętu. Jakiś czas temu czytałem, że ludzie mieszkający nie daleko kupowali czułe anteny na usb i cieszyli się darmowym internetem. 😃

Pozdrawiam

Wziąłem ze sobą hot gluta, lutownicę i w ogóle mam różne kombinerki, śrubokręty - jakby ktoś potrzebował pomocy to może do mnie przyjść.

Niech was drzwi ścisną, nie podaliście żadnego numeru telefonu 😕 A już wyjeżdżam. No nic, mam nadzieję że nie będę się musiał kontaktować.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...